Op zaterdag 16 maart 2024 tussen 13.30 en 15.30 uur opent wethouder Pepijn Baneke officieel de niet te missen wadi aan de Molensingel – Schoren – De Wieken in Malden. U bent van harte welkom!

Een wadi zorgt ervoor dat regenwater niet in het riool terechtkomt of op straat blijft staan, maar de grond in kan zakken. Dit voorkomt wateroverlast en zorgt voor een hogere grondwaterstand.
Bewonersinitiatief Levendig Groen heeft voor de wadi geijverd en een voorstel voor het beplantingsschema aangedragen. Dit is vrijwel geheel door de gemeente overgenomen. Zo is berkenstamhout uit het voormalige plantsoen aan De Wieken onder tegen het talud aangelegd: het biedt een schuilplaats voor allerhande dieren. Het hondenuitlaatveldje dat er eerst lag, loopt straks deels door de wadi. Het krijgt een heg als afscherming.

Jong en oud is op 16 maart welkom om te komen bekijken wat er allemaal is gebeurd en waarom. Er zijn ook demonstraties om zelf regenpijpen van het riool af te koppelen. Woningcorporatie Oosterpoort verzorgt de versnaperingen.

Bewonersinitiatief Levendig Groen en de gemeente Heumen werken samen aan het groener en klimaatbestendiger maken van Malden Noordoost.