Coördinator Wijkverduurzaming

De Stichting Heumen Duurzaam en Groen ondersteunt bewonersinitiatieven in de gemeente Heumen die hun woningen energiezuiniger en hun wijken groener en toekomstbestendig willen maken. Energiezuinig Wonen Malden Noordoost is zo’n bewonersinitiatief. Het is voortgekomen uit het project Toekomst Malden Noordoost (www.toekomstmaldennoordoost.nl) en bestaat uit vrijwilligers uit de wijk. Deze worden ondersteund door enkele professionals.

Voor dit initiatief zoeken we op korte termijn een Coördinator wijkverduurzaming. Doel is om nog dit jaar (2024) minimaal 250 grote energiebesparende maatregelen uitgevoerd te krijgen.

De werkzaamheden betreffen

  • Mee-ontwikkelen en ondersteunen van bewonersteams
  • Mee-organiseren van bijeenkomsten voor bewoners
  • Plannen van buurtacties
  • Ondersteunen van de vrijwilligers
  • Borgen van werkwijzen voor de toekomst
  • Samenwerken met de gemeente en andere betrokken partijen

Wat we vragen
Je hebt affiniteit met verduurzaming en met bovenstaande werkzaamheden. Als verbinder weet je mensen en partijen bij elkaar te brengen, hen te enthousiasmeren en te laten samenwerken. Je bent communicatief sterk, oplossings- en resultaatgericht en je hebt doorzettingskracht. Ervaring met projectmanagement strekt tot aanbeveling en je woont bij voorkeur in de gemeente Heumen of directe omgeving.

Wat we bieden
We schatten de benodigde tijd voor dit jaar in op 16 uur gemiddeld per week. Het gaat om een opdracht, geen dienstverband. Startdatum is uiterlijk begin mei 2024. Bij gebleken succes is voortzetting in 2025 waarschijnlijk.

Planning
Data voor gesprekken vooralsnog: 22 april en 29 april 2024, op beide dagen vanaf 13.00 uur.

Je reactie zien we graag uiterlijk 15 april 2024 tegemoet op voorzitter@heumenduurzaamengroen.nl.
Eventuele vragen kun je stellen aan Menno Arendz op 06 54306248, menno.arendz@inter.nl.net.

www.heumenduurzaamengroen.nl